martes, 24 de noviembre de 2009

SOCIALISTES DE CULLERA, ALERTA DEL MAL ESTAT DEL CABAL DEL VA RIURE XÚQUER.

La ciutat de Cullera cada vegada està més conscienciada sobre la necessitat de preservar el Xúquer i són molts els veïns i moltes associacions que s'han implicat per a contribuir a la recuperació d'un ecosistema fluvial que ha estat degradat durant dècades.

Però, malgrat aqueixa major sensibilització, encara hi ha qui segueixen usant el riu i les ribes de les lleres de la conca del Xúquer menge escombriaire. I encara avui es poden observar gran quantitat i varietat de deixalles en molts trams de rius i barrancs. Aquells punts més pròxims als nucli urbà, amb fàcil accés, o que estan a l'altura dels ponts que salven les lleres són les zones més habituals on major quantitat de residus es poden trobar.

Des de Joves Socialistes de Cullera, vam alertar la gran quantitat de deixalles oposades en els rius i les seues ribes. Així, en l'informe que fa balanç de 2008, realitzat per diverses associacions després de les inspeccions portades a terme pels 44 grups de voluntaris, s'alerta de la "gran quantitat" de residus i escombraries en els trams inspeccionats, una mica que lamenten, ja que consideren que això evidencia el "escàs valor" que en molts casos es dóna a rius i barrancs.

Nosaltres, la nostra organització juvenil, està conscienciada fortament, que haja un avanç molt millor en aquest matèria i vam demanar al Govern del PP de Cullera, que es preocupe per aquest tema, ja que des que estan en el poder han baixat considerablement les neteges del cabal del Riu Xúquer.

Els plàstics encapçalen el rànquing. Són els residus més freqüents, ja que suposen un 16% del total d'escombraries detectades l'any passat. Restes de papers també és usual trobar en les lleres. Aquestes deixalles suposen un 14% del total. Un 11% dels residus són vidres i idèntic percentatge s'ha trobat de llandes. En les seues inspeccions, els voluntaris també han observat restes de roba i sabates, que suposen una proporció del 10%. Altre 8% de les escombraries són fustes, mentre que la ferralla representa el 6%, similar percentatge que les restes orgàniques. Els enderrocs domèstics arriben a el 5% del total de deixalles, mentre que els pneumàtics se situen en idèntic percentatge. I també hi ha qui aprofita les lleres per a desfer-se de vells electrodomèstics, que representen el 3% de les escombraries.

Joves Socialistes de Cullera, també demana a la ciutadania que tinga molta més consideració a aquest problema i que no es llencen enderrocs ni escombraries ni s'use el Riu, com contenidor.

Secretaria de Medi Ambient.

Joves Socialistes de Cullera

No hay comentarios:

Publicar un comentario